June 23, 2009

Kerajaan Perpaduan cuma untungkan Melayu/Islam


Itulah hebatnya DSAI yang menerajui PR. Segala masalah yang timbul dengan segera dapat diselesaikan oleh nya. Sekarang sudah nampak jelas bahawa DSAI dan LKS boleh diharaf memerintah negara.

Pada mula nya PAS dibawah pimpinan Tn Guru Hj Hadi tertarik dengan kerajaan perpaduan. Tentangan hebat dari Tn Guru Hj Nik Aziz telah membawa krisis ini kemeja pengadilan.

Dari mula lagi nala sudah agak bahawa kerajaan perpaduan yang dicadangkan oleh BN tidak sesuai bagi negara yang berbilang kaum seperti Malaysia.

Sebenarnya tujuan ianya diujudkan cuma untuk menyatu padukan melayu/Islam yang sudah berpecah belah. Tetapi sebaliknya ianya akan mengancam keharmonian kaum lain.

Nala sangat gembira kerana PAS yang pada mulanya mahukan kerajaan perpaduan akhirnya bersetuju menolaknya. Mungkin PAS sudah sedar bahawa kerajaan Perpaduan tidak membela semua kaum seperti PR.

Sejak tertubuhnya PR, sudah nampak nyata kaum cina dan india sudah lebih menonjol kehadapan dalam politik Malaysia. Kalau dulu kaum ini terkongkong di bawah BN, sekarang sudah bebas dan ada lebih berkuasa dan bersuara.

Kami sangat berhutang budi kepada melayu dalam PAS dan PKR yang telah membantu memberi lebih kekuatan kepada kami.

Sekarang kaum india dan cina sudah ada lebih kuasa dalam politik di Malaysia kerana pertolongan kaum melayu dalam PAS dan PKR. Jika PR sudah dapat berkuasa penuh memerintah negara, Jasa2 melayu dalam PAS dan PKR ini akan terus dikenang.

4 comments:

 1. Ya tuan Nala..

  Selamat berkenalan. saya berminat dengan tulisan tuan akan terus melayari blog tuan..

  ReplyDelete
 2. Salam saudara Nala,
  Terima kasih kerana ziarah ke dalam blog saya.
  Pandangan yang saudara lemparkan sungguh baik. Dengan itu dapat kita mengasah fikiran bersama.
  Saya senaraikan blog ini pada Pemaya N - R dalam blog FSS saya. Tahniah.

  ReplyDelete
 3. Terima Kasih banyak2 kerana sudi berserta dengan blog saya yang tidak sempurna ini.

  ReplyDelete
 4. blog nala mmg pun tak sempurna.. macam budak baru mau blaja.. cuma kena tambah mata pelajaran perlembagaan negara. INI MALAYSIA, BUKAN INDIA mahupun BRITISH? ara paham? Buka buku perlembagaan karu tara paham.

  anakmuda
  http://ohpolitik.blogspot.com

  ReplyDelete

, ,