January 25, 2011

Siapa sebenarnya kehabisan modal di N5 DUN Tenang

Kesian BN! Hinggakan Cikgu Mala pakai glove pun riuh rendah di laungkan kesana sini. Yang paling bangang ada pula seorang pemimpin atasan nya turut menjerit, tidak kurang pula dengan pencacai2 nya dikalangan bloggers.

Dengan tiba2 pula bloggers pencacai2 UMNO sudah menjadi juara tentang agama islam. Mempertikaikan dan menghina Cikgu Mala kerana bersarung tangan ketika berjabatan tangan. Sebenarnya pehak yang bangang ini memang bangang tentang islam. Saya sudah berkecimpung dengan masyarakat islam semenjak dilahirkan. Setahu saya wanita islam yang benar2 berpegang kepada agama islam memang tidak bersentuhan dengan lelaki yang bukan mohrem nya.

Tetapi dikalangan wanita2 yang kurang memahami islam dan lemah pegangan nya mereka ini memang boleh buat sesuka hati nya. Wanita2 jenis ini biasanya rambut nya terselerak keluar mengerbang macam hantu pontianak, berwarna warni dan ada yang merah menyala macam api neraka. Ada juga wanita jenis ini yang anggap bahawa wanita dan lelaki itu sama sahaja, cuma yang berlainan nya jantina sahaja.

Berbalik semula kepada PRK N5 DUN Tenang, sepatutnya wanita2 islam di kawasan ini patut hormati sikap Cikgu Mala yang sejati tentang islamnya. Cikgu Mala sememang nya sudah patuh dan mengamalkan cara2 hidup islam nya dari kecil lagi kerana dia di didik dengan cara islam yang sebenarnya.

Kami bagi penyokong2 Pakatan Rakyat memang tidak pernah pertikaikan cara2 kehidupan islam. Kami tidak pernah anggap Cikgu Mala telah menghina mana2 pehak kerana beliau berjabat tangan dengan memakai glove. Kerana itu hak nya sebagai seorang islam yang sejati.

Cuma BN yang sudah kehabisan modal kempen sahaja yang mempertikaikan dan me rendah2 kan Cikgu Mala yang mentaati agama islam nya. Sungguh hina dan jijik sikap BN ini yang boleh juga dikatakan sudah menghina agama islam.
 
Saya pernah lihat wanita2 islam dikalangan pemimimpin UMNO, mereka tidak konsisten tentang islamnya. Mereka cuma memakai tudung ketika melawat orang mati atau masuk masjid sahaja, itu pun jambul rambutnya ter tunjul keluar macam kepala burung kenyalang.

Sekarang kita dangan mudah untuk mengenal dan bezakan wanita UMNO dan PAS. Perkara ini tidak perlu lah saya huraikan di sini. 

Saya haraf semua kaum muslim segera sedar dan insafi siapa sebenarnya yang menolak islam demi pepentingan politik nya.

No comments:

Post a Comment

, ,