March 02, 2011

Kebangkitan Hindraf pada 27.2.2011 mengusarkan UMNO

HINDRAF kembali tunjukan keujudan nya adalah tepat pada masa nya menjelang PRK DUN Merlimau dan Kerdau. Media2 yang pro UMNO tidak berani siarkan peristiwa itu dalam siaran berita2 TV dan surat khabar.

Sebenarnya UMNO sedang berada dalam kecemasan dan serba salah dalam menangani perhimpunan 'haram' yang di anjurkan oleh Hindraf itu. Walau pun beberapa pemimpin Hindraf telah di tangkap, ianya sedikit pun tidak akan melemahkan semangat Hindraf untuk terus berjuang.

Yang pasti nya Hindraf masih lagi terus berjuang hingga mencapai cita2 nya. Walau pun DUN Merlimau dan Kerdau tidak ramai pengundi dari kaum india ianya sedikit sebanyak boleh juga menggugat kedudukan keputusan PRK itu.

Hindraf di ujudkan kerana ketidak puas hati kaum india terhadap kerajaan BN yang di terajui oleh UMNO. Pada PRU12 yang lepas Hindraf banyak memain kan peranan nya menjatuhkan beberapa pemimpin dalam kerajaan BN. Tidak boleh di nafikan akan kekuatan Pertubuhan Hindraf ini. Ianya telah di sokong dan di anggotai oleh kaum india dari berbagai parti.

Keputusan PRK DUN Merlimau dan Kerdau akan memberi kejutan besar kepada UMNO. Sokongan Hindraf kepada PAS masih kukuh dan tidak banyak berubah. MIC menang di Hulu Selangor se mata2 kerana calun nya dari keturunan india. Jika Hulu Selangor calun nya dari UMNO pasti BN akan kalah.

Sekarang penyokong2 Hindraf ini akan tunjuk kan pula sokongan nya terhadap PAS pula. Bersedia lah bagi UMNO untuk menerima padah nya.

No comments:

Post a Comment

, ,