November 17, 2009

Orang tua nyanyuk bikin komen nyanyuk - SUDAH KUMPUL HARTA KEKAYAAN HINGGA TAK HABIS 7 KETURUNAN


ORANG TUA GLIA NYANYUK BUAT KOMEN BODOH

Memang nampak benar situa bangka ni dah betul2 nyanyuk. Dia kata Tuan Guru nyanyuk, dia tidak sedar dirinya yang benar2 dah nyanyuk.


Sebagai seorang yang pernah jadi PM dan Presiden UMNO sanggup keluar parti dan menentang kerajaan yang memerintah. Sanggup pula menelan kembali ludah nya kerana mahukan anak nya berada dalam kabinet UMNO.


Mengata dulang paku serpih, selama ber puluh2 tahun berkuasa tetapi gagal membasmi kemiskinan. Yang jadi kaya raya semua kaum suku-sakatnya sahaja. Penyelewengan dan rasuah bermaharaja lela, rakyat dizalimi dengan akta ISA, kuasa Raja2 di hampuskan sehingga Raja2 boleh diheret ke mahkamah.


Dia harus sedar, insaf dan bertaubat di atas segala perbuatan nya semasa berkuasa memerintah. Dia harus sedar bertapa besar dosanya kepada agama, bangsa dan negara. 


Dia harus sedar bahawa hari ini bangsa melayu sudah jadi bangsa kelas TIGA. Bangsa merempat di negara sendiri. 

Cuba sebutkan apakah kebanggaan jasa2 nya terhadap bangsa melayu selama masa dia memerintah - melayu nombor 1 dalam keruntuhan moral, penagihan dadah, kemiskinan dan kehinaan. Itulah hasil kebanggaan nya memerintah selama hampir setengah abad.

4 comments:

 1. jangan lupa orang nyanyuk ni la yang membawa Malaysia ke tahap sekarang.. Kau nikmati kehidupan senang, aman, selamat. Tak payah hipokritla. Tanpa Tun, Malaysia mungkin tidak akan dikenali dunia. TGNA aziz pun mengaku respect Tun, inikan pula kau... hantar balik india baru tau! Kacang lupakan kulit, ceh!

  ReplyDelete
 2. suruhlah dia berhenti bercakap,org pun dah meluat dgn komen dia,aku pun setuju org tua tu dah nyanyuk.....

  ReplyDelete
 3. orang tua nyanyuk yang semua orang tahu adalah nik aziz dan anwar ibrahim. kubur dah panggil tapi masih tak sedarkan diri lagi.

  ReplyDelete
 4. MAHA KUTTY TUA NYANYUK, MAMAK MENGAKU MELAYU. SEBAB TULAH DALAM PEMERINTAHANYA BANGSA MELAYU JAHANAM. MAHA KUTTY PEDULI APA DENGAN BANGSA MELAYU. CUMA BANGSA MELAYU UMNgOk MEMANG BAHLOL LAGI BONGOK, MUDAH SANGAT TERTIPU. BODOH PUNYA MELAYU UMNO.

  PERGI MAMPUS UMNO.

  ReplyDelete

, ,